fbpx

Pırlanta Alırken

Hangi Pırlanta Kesim Şeklinin Size Uygun Olduğuna Nasıl Karar Verebilirsiniz?

Her pırlanta kesiminin artıları ve eksileri hakkında daha fazla bilgi edinmek ve tercih ettiğiniz kesimle kendi  yüzüğünüzü nasıl kolayca tasarlayabileceğinizi öğrenmek için lütfen okumaya devam edin. Bizim için pırlanta veya karborit farklı olmadığı için bazen pırlanta bazen karborit diye yazabilirim, siz kusuruma bakmayın.

Nişan yüzüğünüz sadece partnerinizle olan aşk hikayenizin sembolü değil, aynı zamanda parmağınıza taktığınız nefes kesen andan itibaren en değerli hatıralarınızdan biri olacaktır. 

İster kendi yüzüğünüzü tasarlıyor olun, ister partnerinize onu doğru yöne yönlendirecek yararlı bilgiler veriyor olun, yüzüğünüzün planlanması sizin için küçük bir başarı değil. Sürecin başından sonuna kadar heyecan verici olması gerekiyor ancak pırlanta ve değerli metallerin dünyasında gezinmenin zor olabileceğini biliyoruz.

Size en uygun tektaş yüzüğünüzü seçmeye veya tasarlamaya gelince, büyük ve küçük, elimizden geldiğince birçok önemli ayrıntıyı sizler ile paylaşmaya çalışıyoruz ve çalışmaya devam edeceğiz.

14 veya 18 altın farklı ayarlara ve hatta metal renk seçimine kadar, size mümkün olduğunca fazla bilgi sunmaya çalışıyoruz.

Bugünkü yazımda farklı pırlanta kesimlerine odaklanmaya çalıştım.

Her farklı kesimi şeklinin artılarını ve eksilerini kendi fikrime göre yorumladım.

Böylece hayalinizdeki yüzüğün hangi kesim şekline layık olduğuna güvenle karar verebilirsiniz. Başlayalım…

 

 

Pırlanta Kesim Şeklini Tanımak

Tercih ettiğiniz pırlanta kesim şeklini seçmeye gelince, nihai kararı vermeden önce aşina olmanız gereken belirli kelimeler vardır. Her pırlanta kesim şeklinin kendine has özellikleri vardır ve hatta bazıları kafa karıştıracak kadar benzerdir. Her şeklin artıları ve eksileri hakkında takip edilmesi kolay dökümümüz için okumaya devam edin…

Yuvarlak Kesim

Yuvarlak kesim pırlantaların en parlak ve ışıltılı olduğu biliniyor.

Artıları : Bu özel şekil, türünün tek örneği olan ışıltısıyla bilinir. Başka hiçbir pırlanta kesimi onun gibi parlamıyor.

Eksileri : Tüm bu ışıltıyla birlikte daha yüksek bir fiyat etiketi geliyor.

Oval Kesim

Oval kesim pırlantalar parmaklara uzun bir görünüm kazandırmanın zarif bir yoludur.

Artıları : Hiçbir kesim şekli  yüzük parmağını oval kesim pırlanta kadar tamamlayamaz. Bunlar yuvarlak pırlantanın değiştirilmiş bir versiyonudur ve size benzer bir ışıltı verir, ancak daha benzersiz bir şekil arayanlar için harikadırlar.

Eksileri :  Oval kesimler eşit olmayan ışık dağılımına sahip olabilir. Bununla mücadele etmek için ve ışığın daha fazla yansıyabilmesi için Pırlanta veya Karborit taşların hammadde fire derdi arka plana atılarak yeterli derinliğe sahip olarak kesilmiş olmalıdırlar.

Prenses (kare) Kesim

Prenses kesim pırlantalar geleneksel bir şekil olduğu bilinmektedir. Yuvarlak kesim pırlantalara benzer şekilde, optimum parlaklık verecek şekilde tasarlanmıştır.

Artıları : Prenses kesim pırlantalar neredeyse yuvarlak pırlantalar kadar parlaktır ve ışıltıyı en üst düzeye çıkaracak şekilde kesilir.

Eksileri :  Altın ayarınız sert değil ise, montürünüz taşı mümkün olduğu kadar korumuyorsa, prenses kesim pırlantaların köşelerinde kırılma olduğu bilinmektedir.  Pırlantanızın güvenliğini sağlamak için dört köşeyi koruyan modelleri tercih etmek gerekir.

Cushion (yastık) Kesim

Yastık kesim pırlanta yastığa benziyor ve daha antika veya vintage bir çekiciliğe sahip olduğu biliniyor.

Artıları: Yastık kesim pırlantalar, klasik ve modanın mükemmel karışımıdır.

Eksileri: Bu pırlanta şekli daha çok kötü kaliteli ham elması saklayabilmek için kullanılır. Bu yüzden iyi incelemek gerekir.

Zümrüt Kesim

Pırlantanın, karborit in en zarif kesim şekillerden biridir. Bu pırlantalar uzun, sofistike çizgilerle kesilmiştir.

Artıları: Zümrüt kesim pırlantalar, karat ağırlığı daha az olsa bile diğer birçok şekle göre daha büyük görünür.

Eksileri: Zümrüt kesim pırlantalar daha geniş bir yüzey alanına ve yoğun bir berraklığa sahip olduğundan, varsa kusurları bulmak kolay olabilir. Dikkatli incelemek gerekir, en az VS kalitelerden başlamak gerekir.

Markiz (navette) Kesim

Markiz kesim pırlanta tektaş bir yüzük için fazla klasik bir seçim olarak kabul edilir. Bu elmaslar tekne şeklindedir ve parlaktırlar.

Artıları: Zümrüt kesim pırlantalara benzer şekilde, markiz şekli en büyük görünümlü pırlantalardan biridir.

Eksileri: Markiz pırlantaları modası geçmiş görünebilir. Ancak aynı fikirde değilim. Bu pırlantalar vintage tutkunları için harikadır ve çok güzel sofistike modeller ortaya çıkarılabilir.

Kalp Kesim

Kalpler sevgiyi simgelediğinden dolayı kalp şeklinde elmas romantizmin uç  sembolüdür.

Artıları: Kalp şeklindeki pırlantalar güçlü bir ışıltıya sahiptir ve karat ağırlığını maksimuma çıkaracak şekilde kesilir. Kitabımızda bu bir kazan-kazandır.

Eksileri: Kalp şeklindeki pırlantaların boyutları farklılık gösterebilir ve karat boyutu yeterince büyük değilse şekilleri kaybolabilir. Bir de en boy kesim şekillerini görerek karar vermek daha doğrudur.

Eğer Geleneksel iseniz:

Aldanmayın, geleneksel hiçbir şekilde sıkıcı değildir.

Vintage, antika veya zamansız mücevherlere yönelme eğilimindeyseniz o zaman 3 pırlanta kesim şeklinden birini düşünmelisiniz:yuvarlak, yastık, veya markiz

Neden? Bu üç şekil klasik olarak kabul edilir.

Eğer Modern iseniz:

Kendinizi daha çok çağdaş tarafta görüyorsanız elinizi kaldırın. İkisinden birini seçmenizi öneririz zümrüt, oval veya prenses kesim

Bu şekiller varlık anlamında modern sayılmasa da yeni, hepsinin çağdaş bir havası var.

Eğer Alışılmışın Dışındaysanız:

Eğer alışılmışın dışında dolaşmaya eğilimliyseniz, kalp veya damla kesim şekli size uygun olabilir.

Her ikisi de sıra dışıdır ancak aynı derecede çarpıcıdır.

Author :

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir

  • All Post
  • Bilgi Sayfaları
  • Mücevherler
Neden Karborit?

Karborit mücevherlerin pırlantadan ayırt edilememesi parlaklığını ve rengini pırlanta gibi ömür boyu koruması, pırlanta fiyatının çok çok daha altında olması ve gerektiği zaman bozdurulup pırlanta gibi paraya çevrilebilmesi en önemli özellikleridir.

Bize Ulaşın

İstanbul

Kapalıçarşı | Bebek | Nişantaşı | Bağdat Cad

İzmir 

Ankara 

Bursa

Adana

Ofislerimiz
1
Karborit Yardım Hattı
Merhaba 👋
Hangi ofisimizle size yardımcı olmamızı istersiniz?