fbpx

Küpe

Pırlanta küpeler, toplam karat ağırlığı üzerinden satılır (ctw). Bu demektir ki, her bir kulaktaki pırlantanın yaklaşık ağırlığını bilmek için, toplam ağırlığı ikiye bölmek gerekir.

0.10-0.25 Karat Ağırlığı

Bu ağırlıktaki pırlantalar oldukça küçüktür. Bu, bir çocuk hediyesi olarak veya abartısız takı sevenler için uygundur. Bu ebatlarda ışıltılı, iyi kesim, yuvarlak pırlantalı altın tasarım küpelerin fiyatı, 100$ ile 400$ arası değişmektedir.

0.30-0.50 Karat Toplam Ağırlığı

Karatı yükselen pırlantalar, daha fark edilir olsa da, bu aralıktaki pırlantalar yine de küçük ama zarif görünür. Bu karat, ilk pırlanta küpe tecrübesi için idealdir. Bu ebatlardaki küpelerin fiyatı 300$ ila 800$ arasındadır.

0.75 Karat Toplam Ağırlığı

Bu ebatta, pırlantaların çapı 4mm’den büyük olur ve dikkat çekiciliği ile birlikte, fiyatı da artar. Bu ebattaki küpeler 1.000$ ila 2.000$ arasındadır.

1.00 Karat Ağırlığı

1 karata çıktığınızda, her bir pırlantanın çapı 5mm’yi geçer. Pırlanta küpeler için göz alıcı ve güzel bir ebattır. Ancak, fiyat etiketleri de göze batar. İyi kesim pırlantalarla yapılmış hazır küpelerin fiyatları 1.500$ ila 4000$ arasındadır. Bu ağırlıkta, seçeceğiniz pırlantalardan istediğiniz modelde küpe yapacak bir tasarımcı da bulabilirsiniz. Pırlantalara bu kadar harcama yapmadan önce, derece raporlarını incelemeli ve performans videolarını izlemelisiniz.

1.50 Karat Toplam Ağırlığı

1.50 karata gelindiğinde, her bir küpe fark edilecek ölçüde büyük olur ve tonlarca ışıltısı olur. Yaklaşık 6mm çapı ile bu pırlantalar küçük kulaklarda fazlasıyla büyük görünür ama daha büyük kulaklar için de kulak memesini saklama görevini üstlenir. Bu ağırlık için de, laboratuvar tarafından derecelendirilmiş pırlantaları tercih etmelisiniz. 1.50 karat ağırlığındaki pırlanta küpeler için en az 4.000$ harcamanız gerekir.

2.00 Karat Toplam Ağırlığı

2.00 karat ağırlıkta her bir pırlanta, 1 karat gelir ve hem büyük, hem de ışıltılı görünür. Eğer 2 karat ağırlığında pırlanta küpe arıyorsanız, alacağınız küpelerin saygın laboratuvarlardan gelecek derecelendirme raporları olduğundan emin olmalısınız. Bu ebatta, iyi kesim yuvarlak pırlantalar en az 7.000$ tutar.

Author :

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir

  • All Post
  • Bilgi Sayfaları
  • Mücevherler
Neden Karborit?

Karborit mücevherlerin pırlantadan ayırt edilememesi parlaklığını ve rengini pırlanta gibi ömür boyu koruması, pırlanta fiyatının çok çok daha altında olması ve gerektiği zaman bozdurulup pırlanta gibi paraya çevrilebilmesi en önemli özellikleridir.

Bize Ulaşın

İstanbul

Kapalıçarşı | Bebek | Nişantaşı | Bağdat Cad

İzmir 

Ankara 

Bursa

Adana

Ofislerimiz
1
Karborit Yardım Hattı
Merhaba 👋
Hangi ofisimizle size yardımcı olmamızı istersiniz?