fbpx

Tektaş

Pırlanta Mücevher seçerken, karar vermeniz gereken en büyük meselelerden biri, satın alacağınız pırlantanın kaç karat olacağıdır.

Bu; bütçenizi, tarzınızı ve beklentilerinizi dikkatlice dengelemenizi gerektirecektir. Bu rehberde, karatın pırlanta ebatlarını ve bütçeleri nasıl etkilediğini açıklayacağız. Üstelik, daha küçük bütçeler ve bilinçli tasarrufçular için başka alternatiflerden de bahsedeceğiz.

Bir Tektaş Yüzük İçin Alacağım Pırlanta Kaç Karat Olmalı?

Bir nişan yüzüğü için karatla ilgili beklentiler, genellikle pırlanta fiyatlarının gerçeğiyle çelişir.Seçeneklerinizi dikkatlice değerlendirmeli ve küçük pırlantalı yüzüklerin bile zarif ve ışıltılı olabileceğini unutmamalısınız. Zira, ağırlıktaki küçük değişiklikleri fark etmek zor olabilir.

Örneğin, aşağıdaki görseldeki pırlanta oldukça büyük; 1.50 karat bir pırlantadır ama bazı nişan yüzüğü tasarımları, çok daha küçük taşları, bu taştan bile daha büyük gösterebilir. Şunu unutmayın ki, yüzüğün tasarımı bile başlı başına bir miktar paraya mal olur. Basit bir tek taş yüzüğün en ucuz fiyatı 450$ civarındadır. Bir pave halka veya halo bir tasarım, bu fiyatı 630$’a çıkartır.

Daha girift tasarımlar ve vurgu için fazladan pırlantaların veya renkli taşların kullanılması, tasarımın fiyatını daha da arttırır. Bu yüzden, pırlantanızı bulmadan önce nişan yüzüğünüzün tasarımına karar vermeniz en doğrusu olacaktır.

Eğer ne istediğinizden emin değilseniz, galeri sayfamızı (Mücevherler Sayfamızı) inceleyerek, diğerlerinin benzer bir bütçeyle neler yaptığını görün. Buna ek olarak, farklı pırlanta şekillerini de değerlendirin. Geleneksel yuvarlak kesim kadar popüler ve pırıltılı olmasa da, diğer süslü kesimler de gün geçtikçe daha popüler olmaktadır ve pek çok farklı kesim pırlanta da yuvarlak kesim kadar ışıltılıdır. Üstelik süslü şekiller, aynı karatta olmasına rağmen, yuvarlak kesimlerden %20 ila 40 daha ucuz olabilir.

Pırlanta Karat ne demektir?

Karatlarla İlgili Bir Not Şunu unutmayın ki, karatlar bir pırlantanın ağırlığını ölçmek için kullanılır; açılarını veya boyutunu ölçmek için değil. Ancak, yine de yuvarlak kesim bir pırlantanın karatı, ebatı hakkında da fikir verebilir. Farklı karat ağırlıklarındaki farklı kesim pırlantalar için ebat tahminlerini aşağıda görebilirsiniz.

Karatlarla İlgili Bir Not Şunu unutmayın ki, karatlar bir pırlantanın ağırlığını ölçmek için kullanılır; açılarını veya boyutunu ölçmek için değil.

– Kaan Bilbay

Katalogdaki modellerimizin fotoları çim modellemesinden gelmektedir. O yüzden tırnakların yukarıda kalması gayet normaldir.

Author :

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir

  • All Post
  • Bilgi Sayfaları
  • Mücevherler
Neden Karborit?

Karborit mücevherlerin pırlantadan ayırt edilememesi parlaklığını ve rengini pırlanta gibi ömür boyu koruması, pırlanta fiyatının çok çok daha altında olması ve gerektiği zaman bozdurulup pırlanta gibi paraya çevrilebilmesi en önemli özellikleridir.

Bize Ulaşın

İstanbul

Kapalıçarşı | Bebek | Nişantaşı | Bağdat Cad

İzmir 

Ankara 

Bursa

Adana

Ofislerimiz
1
Karborit Yardım Hattı
Merhaba 👋
Hangi ofisimizle size yardımcı olmamızı istersiniz?