fbpx

Tektaş Kolye

Herkesin farklı tercihleri ​​ve farklı boyun ölçüleri olduğu için kolye boyutunu seçmek zordur. Kendiniz için bir kolye satın alıyorsanız, neyi beğendiğinizi görmek için bir mağazada farklı çeşitleri deneyebilirsiniz. Ancak, eğer daha büyük ebatlı bir pırlantaya aşık olduysanız, online alışveriş yaparak tasarruf etmiş olursunuz.

Eğer tek taş bir kolyeyi hediye olarak alacaksanız, kaç karat pırlantanın en güzel olduğunu belirlemek için diğer kolyelere de göz atmalısınız. Aynı zamanda bunun bir özel gün hediyesi mi yoksa günlük kullanım için mi olacağına da karar vermelisiniz.

0.05-0.10 Karat

Boynun boğaz kısmında duran küçük pırlantalar, herhangi bir kıyafete ışıltı ve zarafet katar. Bu karat, abartısız ve zarif takılar sevenler için idealdir. Altın bir zincirle, bu aralıklardaki tek taş bir pırlantanın fiyatı 150$ ila 500$ arasındadır.

0.25 Karat

0.25 karatlık yuvarlak bir pırlantanın çapı yaklaşık 4mm olur. Fark edilebilirlik açısından çok uygun bir ebattır ancak gösterişli bir kolye değildir. Bazıları için günlük kullanımda ideal olabilir. Bu ağırlıkta bir kolyenin fiyatı 450$ ila 700$ arasındadır.

0.50 Karat

Yarım karat yuvarlak pırlanta, hem günlük kullanım hem de özel kullanım için kusursuz ve dikkat çekicidir. 5mm çapı olan bir pırlantanın ışıltısı da çok olur. 1500$’lık bir bütçe ile güzel bir yarım karat pırlanta bulabilirsiniz. Bu ağırlıkta, taşı ve stilini kendinizin belirleyeceği bir tasarımcı ile de çalışabilirsiniz.

0.75 Karat

Yaklaşık 5.7 mm’lik bir çapı olan bir kolye, şüphesiz tüm iltifatları toplayacaktır. İster günlük, ister özel kullanım olsun, bu pırlantanın ışıltısı da çok fazla olacaktır. Hatta bazı kombinler için aşırıya kaçacaktır. Bu ağırlıkta, ışıltısından emin olmak için pırlantanızı kendiniz seçin. Bu ebattaki kolyenin fiyatı yaklaşık 2000$ civarındadır.

1.00 Karat

Daha fazla ışıltı isteyenler için en ideal ebat 1 karat olabilir. 6.5 mm’lik çapıyla, kotlar ve t-shirtler ile kombin edebileceğiniz bir pırlanta kolyenin en üst sınırı budur. Tabi bu ağırlığa gelindiğinde, fiyat da artar. 1 karat pırlanta küpenin fiyatı en az 4000$ olacaktır.

1.50 Karat ve …

Üstü Karatlar büyüdükçe, pırlantalar çok daha fazla parlamaya başlar ve günlük kullanım için uygun olmaktan uzaklaşır. Yine de bazıları 1.50 karat pırlanta bir kolyeyi gösterişli iş yerlerinde kullanmayı sever. Kolyelerde, pırlanta ebatının sınırı yoktur. Parmakların ve kulakların aksine; boyun, ağır takıları da taşıyabilir.

Author :

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir

  • All Post
  • Bilgi Sayfaları
  • Mücevherler
Neden Karborit?

Karborit mücevherlerin pırlantadan ayırt edilememesi parlaklığını ve rengini pırlanta gibi ömür boyu koruması, pırlanta fiyatının çok çok daha altında olması ve gerektiği zaman bozdurulup pırlanta gibi paraya çevrilebilmesi en önemli özellikleridir.

Bize Ulaşın

İstanbul

Kapalıçarşı | Bebek | Nişantaşı | Bağdat Cad

İzmir 

Ankara 

Bursa

Adana

Ofislerimiz
1
Karborit Yardım Hattı
Merhaba 👋
Hangi ofisimizle size yardımcı olmamızı istersiniz?